1
Bekkenbodemtrainer-Everyway-set
bekkenbodemtrainer met vaginaalsonde
Bekkenbodemtrainer-Everyway-set

EM-2400 bekkenbodemtrainer voor incontinentie en bekkenbodemspieren

€ 63,30
Real Time: 5 Visitor right now

Bekkenbodemtrainer bij urine-incontinentie

met Vaginaalsonde

Incontinentiebehandeling met spierstimulatie | Training van de bekkenbodemspieren

De EM-2400 biedt 5 vooringestelde programma's voor specifieke vormen van incontinentie.
Zeer eenvoudig in het gebruik en zeer effectief!

De EM-2400 bekkenbodemtrainer is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van incontinentie en het gericht aansterken van de bekkenbodemspieren.

Een anaalsonde is optioneel leverbaar.


Specificaties:

 • één kanaal spierstimulator voor het trainen van bekkenbodemspieren
 • LCD scherm
 • 5 programma's voor stress, urge en mixed incontinentie
 • eenvoudig te bedienen toetsenbord
 • compact en lichtgewicht
 • complete set met vaginaalsonde
 • scherpe prijs
 • anaalsonde: optioneel verkrijgbaar

8719274281344
EM-2400
clear
Hurry up! Only 2 item(s) left in Stock!
Aantal:
Laatste items in voorraad

Incontinentiebehandeling met spierstimulatie

Over urine-incontinentie:

Urine-incontinentie is een aandoening waarbij iemand onvrijwillig urine verliest. Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie, waaronder:

 1. Stressincontinentie: Dit type treedt op wanneer er druk wordt uitgeoefend op de blaas, zoals bij hoesten, niezen, lachen, tillen of sporten. De sluitspier van de blaas (de spier die de urine tegenhoudt) is mogelijk verzwakt, wat leidt tot het ongewenst lekken van urine.

 2. Urge-incontinentie: Ook bekend als 'aandrangincontinentie', dit treedt op wanneer er plotselinge, intense drang is om te plassen, gevolgd door ongewild urineverlies voordat men de toilet kan bereiken. Dit wordt vaak veroorzaakt door een overactieve blaas, waarbij de blaasspieren samentrekken wanneer ze dat niet zouden moeten doen.

 3. Overloopincontinentie: Bij deze vorm van incontinentie kan de blaas niet volledig leeglopen en blijft er urine achter. Dit kan leiden tot ongewild urineverlies omdat de blaas voortdurend gevuld is en overloopt.

 4. Functionele incontinentie: In dit geval is er geen fysiek probleem met de blaas of de sluitspieren, maar kan de persoon niet op tijd naar het toilet gaan vanwege beperkingen zoals mobiliteitsproblemen, dementie of andere gezondheidsproblemen.

 5. Gemengde incontinentie: Dit is een combinatie van verschillende vormen van incontinentie, zoals stress- en aandrangincontinentie. Het kan een complexere situatie zijn om te behandelen omdat meerdere oorzaken een rol spelen.

De behandeling van urine-incontinentie hangt af van het type en de ernst ervan, en kan variëren van leefstijlaanpassingen en bekkenbodemtherapie tot medicatie en chirurgische ingrepen. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen om de juiste behandeling voor uw specifieke situatie te bepalen.

Hoe werkt elektrostimulatie bij incontinentie?

Elektrostimulatie, ook bekend als neuromodulatie, maakt gebruik van elektrische impulsen om specifieke spieren of zenuwbanen te stimuleren. Bij de behandeling van incontinentie wordt elektrostimulatie gebruikt om de bekkenbodemspieren te versterken en de blaasfunctie te reguleren.

Er zijn verschillende methoden voor elektrostimulatie bij incontinentie, waaronder:

1.      Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS): Hierbij worden elektroden op de huid geplaatst nabij de sacrale zenuwen in de onderrug. De elektrische impulsen stimuleren deze zenuwen, waardoor de bekkenbodemspieren samentrekken en de controle over de blaas verbetert.

2.      Intravaginale of intra-anale elektrostimulatie: Dit omvat het inbrengen van elektroden in de vagina of anus, waardoor de bekkenbodemspieren rechtstreeks worden gestimuleerd. Deze methode kan vooral effectief zijn bij vrouwen met stressincontinentie of gemengde incontinentie en bij fecale incontinentie.

3.      Implanteerbare elektrostimulatoren: Voor mensen met ernstige of aanhoudende incontinentie kan een implanteerbaar apparaat worden gebruikt. Dit apparaat wordt onder de huid geplaatst en levert elektrische impulsen aan de sacrale zenuwen om de blaasfunctie te reguleren. Deze behandeling is minder laagdrempelig en vereist een ingreep in het ziekenhuis.

Voordelen van elektrostimulatie bij incontinentie

1.      Niet-invasief: Elektrostimulatie is over het algemeen een niet-invasieve behandeling, wat betekent dat het geen chirurgische ingreep vereist. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die een minder invasieve benadering van hun incontinentie willen.

2.      Effectief: Talrijke studies hebben de effectiviteit van elektrostimulatie bij de behandeling van incontinentie aangetoond. Door de bekkenbodemspieren te versterken en de blaasfunctie te reguleren, kan elektrostimulatie leiden tot aanzienlijke verbeteringen in blaascontrole en verminderd urineverlies.

3.      Gepersonaliseerde behandeling: Elektrostimulatie kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. De intensiteit, frequentie en duur van de elektrische impulsen kunnen worden aangepast om comfort en effectiviteit te maximaliseren.

EM-2400

Specifieke referenties

Laatste recensies

chat Comments (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.

EM-2400 bekkenbodemtrainer...

€ 63,30