Urine-incontinentie is een aandoening, die vele oorzaken kan hebben. Niet alleen leeftijd, maar ook andere factoren kunnen ten grondslag liggen.

Tot deze factoren behoren onder meer hormoonhuishouding, geboortes, operaties, spierzwakte, kwetsuren en bijwerkingen van medicijnen.
Incontinentie is een lastig probleem, dat veelal met schaamte gepaard gaat.

Drie vormen worden onderscheiden:
1. Aandrang Incontinentie
2. Stress Incontinentie
3. Mixed Incontinentie

Raadpleeg voor een juiste analyse uw arts/therapeut.

Aandrangincontinentie wordt o.m. gekenmerkt door de behoefte of noodzaak om heel vaak per etmaal te plassen en/of moeite om de blaas goed te legen, mogelijk in combinatie met pijn in de bekkenbodemregio.

Bij Aandrangincontinentie is de TRANS-therapie bij veel mensen succesvol. TRANS maakt gebruik van een klein draagbaar apparaatje, de BioStim M7 neuromodulator. Via huidelektroden bij de enkel geeft het apparaatje kleine elektrische signalen af aan een zenuw, de nervus tibialis, die de signalen door geeft aan zenuwen in het onderste deel van het ruggemerg, de zgn. sacrale zenuwen, die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor de controle en het aansturen van de blaas.

Het is gebleken dat door middel van een bepaalde vorm van elektrische prikkels in specifieke patronen bij veel mensen de blaas positief reageert, waardoor problemen (incontinentie en pijn) worden opgelost of aanzienlijk verminderd.

Apparatuur: BioStim M7/TRANS

Contra-indicaties: Patiënten met mechanische obstructie, zoals uretrale strictuur, goedaardige prostaathypertrofie of kanker dienen niet met TRANS behandeld te worden.

Terug naar overzicht

foto-pijn.jpg