Thermotherapie is een verzamelnaam voor behandelingsmethodes, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte of van koude. 

Warmtetherapie behoort tot de oudste medische behandelmethoden.
Warmtetherapie kan onder meer gebruikt worden bij nek/schouder klachten, lage rugklachten, spierpijn, spasmen, gewrichtspijn, zweepslag, ischias, reumatische aandoeningen en menstruatiepijn. Warmte dient onder meer niet te worden toegepast bij ontstekingsprocessen en koorts.
Warmte stimuleert de bloedcirculatie, ontspant de spieren en kan de gewrichten soepel maken zodat ze beter kunnen bewegen.

Koudetherapie kan juist wel (locaal) worden toegepast bij ontstekingen, zwellingen en koorts.
Koude wordt ook vaak ingezet bij pijnklachten en reumatische aandoeningen.

(Heil-) Moor
Moor is het resultaat van een zeer langdurig, natuurlijk proces.
Afgestorven planten vormen in de bodem na honderden jaren een veenlaag, die de basis vormt voor de moor in onze moorpakkingen.

Stadtholder®
De specifieke heilmoor, waarmee de Stadtholder® warmte/koude pakkingen zijn gevuld, wordt gewonnen in afgravinggebieden. Door malen, filteren, ontkiemen en het onttrekken van vocht wordt een constante kwaliteit gewaarborgd, die een consistente warmte/koude geleiding kent en die zo’n 30% effectiever is dan traditionele synthetische gel. De folie is sterk en duurzaam maar voelt tijdens het gebruik juist zacht aan. De Stadtholder® pakking is zowel warm als koud zeer goed vormbaar. Stadtholder® pakkingen zijn geschikt voor gebruik in de magnetron (max. 650 Watt; tijdsduur afhankelijk van de afmeting van de pakking), in de Packheater (55-60 °C.) of opwarmen in warm water (niet koken/pan van het vuur). 

Voor gebruik als koudetherapie, de pakking in de koelkast bewaren (niet in de vriezer).

Het gebruik van beschermende hoesjes wordt aangeraden.

Terug naar overzicht

foto-pijn.jpg