Pijn kan vele verschillende oorzaken hebben. Het is heel belangrijk te onderkennen, dat pijn een waarschuwing van het lichaam is.

Er wordt een prikkel waargenomen, die schadelijk kan zijn. Pas nadat de oorzaak van de pijn duidelijk is, heeft het pijnsignaal z’n functie verloren.
Kent u de oorzaak van de pijn niet, consulteer dan eerst een arts of therapeut.

Electrostimulatie / electrotherapie is een veel gebruikte, veilige, effectieve en eenvoudige methode van pijnbehandeling. Het neemt de oorzaak van de pijn niet weg, maar kan wel een enorme verlichting bieden. Zonder negatieve bijwerkingen. Het vermindert of voorkomt het gebruik van geneesmiddelen.

Laagfrequente elektrische prikkels worden via plakelektroden door de huid geleid. Afhankelijk van het type electrostimulatie worden zenuwen, spieren of weefsel gestimuleerd.

De meest gangbare vorm is TENS.
TENS stimuleert specifiek zenuwbanen, die de prikkels verder geleiden. Afhankelijk van de gekozen instelling van het apparaat, wordt het lichaamseigen afweersysteem geactiveerd of het pijnsignaal geblokkeerd.
Apparatuur: BioStim SD Impulse TENS D5 BioMed2000XT

TENS bij geboorte / bevalling / weeën: Neurotrac Obstetric TENS

Spierstimulatie kan worden toegepast voor de ontspanning van stijve spieren als gevolg van spanning (nek, schouder).
Apparatuur: QuadStar II Impulse EMS D7 EMS2000

Interferentie dringt dieper door en kent z’n werking op weefselniveau. Naast de pijnvermindering treedt een sterke doorbloeding op van het gestimuleerde gebied.
Apparatuur: BioStim INF

Warmte-/Koude therapie:
Door gericht warmte (spierstijfheid, doorbloeding) of koude (zwellingen) toe te passen kan pijn aanzienlijk worden verlicht.
Product: Stadtholder Moor pakkingen Stadtholder Gel pakkingen

Piëzo-elektrische stimulatie
Apparatuur: PainGone

Terug naar overzicht

foto-pijn.jpg